Sportsbetting 101: Ulike typer tippespill forklart

Man,Betting,On,Sports,Using,Smartphone,And,Laptop,At,Table,

Vil du plassere de beste tippespillene må du så klart kjenne til og å forstå ulike typer spill og sportsmarkeder. Det finnes en hel rekke med ulike typer bets, fra de enkleste som singelspill til mer komplekse varianter som handikap- og langtidsspill. Denne guiden vil forklare de vanligste spilltypene, slik at du kan navigere gjennom ulike toppvalg av betting sider med den grunnleggende forståelsen av bets du der vil finne.

Enkeltspill (Singel Bet)

Et enkeltspill er det mest grunnleggende innen sportsbetting. Du plasserer innsatsen din på én enkelt begivenhet, som for eksempel at et fotballag skal vinne en kamp. Dersom laget ditt vinner, vil du motta en utbetaling som er basert på oddsen multiplisert med innsatsen din. Det er altså helt standard og klassisk tipping, i stil av enten-eller, og det lar seg lett regne ut eventuell gevinst. Dersom du for eksempel tipper 100 kr på at Liverpool skal vinne med odds på 2.00, vil du få 200 kr tilbake (100 kr innsats + 100 kr gevinst) dersom Liverpool vinner. Mange vil si at dette er det beste alternativet for ferske tippespillere, ettersom det er en  relativt lavrisiko form for betting.

Kombinasjonsspill (Akkumulator)

Kombinasjonsspill, også kjent som akkumulatorer, lar deg tippe på flere kamper samtidig. Oddsen fra alle kampene multipliseres da sammen, og du må ha rett i alle dine valg for å vinne. Selv om dette øker risikoen, kan potensielle gevinster være betydelige. La oss se et eksempel på slik betting: Si at du tipper på tre med odds på henholdsvis 2.00, 1.50 og 2.50. Den totale oddsen blir da 2.00 x 1.50 x 2.50 = 7.50. Et bet på 100 kr vil da gi en potensiell gevinst på 750 kr. Med andre ord er risikoen stor, men det er også den potensielle gevinsten. Derfor er det ikke overraskende at akkumulator-bets er populære blant erfarne spillere som ønsker høyere utbetalinger for en relativt lav innsats.

Handikapspill

Handikapspill brukes for å jevne ut oddsen mellom to lag med ulik styrke. Bookmakeren gir det svakere laget et fiktivt forsprang for å balansere oddsen og gjøre det mer attraktivt for spillere å tippe på favoritten. Det finnes både europeisk handikap og asiatisk handikap, der sistnevnte tilbyr mer komplekse variasjoner med halv- og kvartmål. Som et eksempel kan vi si at dersom Rosenborg møter et svakere lag, så kan du tippe på dem med et handikap på -1,5. Dette betyr at de må vinne med minst to mål for at innsatsen din skal vinne. Dette gjør det mulig å få bedre odds på et lag som er store favoritter.

 

Over/Under spill

Over/under-bets går ut på å satse på hvor mange mål eller poeng som blir scoret i en kamp, over eller under en forhåndsbestemt linje som settes av bookmakeren. Dette er et spillalternativ som ofte brukes i fotball, basketball og amerikansk fotball. Og du kan for eksempel tippe på om det scores over eller under 2,5 mål i en fotballkamp. Her får du altså mulighet til å tippe på dynamikken i spillet.

Dobbelsjanse

Dobbelsjanse-bets gir deg muligheten til å dekke to av de tre mulige utfallene i en kamp: hjemmeseier, borteseier eller uavgjort. Dette reduserer risikoen for tap, men gir også lavere odds sammenlignet med et enkeltspill. Du kan for eksempel tippe på seier til hjemmelaget, eller at det blir uavgjort, og så lenge ett av de to utfallene skjer vinner du. Slik er dobbelsjanse et godt valg for å øke vinnersjansen, men samtidig må du akseptere lavere utbetalinger.

Spesialspill

Spesialspill kan være alt fra å satse på hvem som scorer det første målet, til hvor mange gule kort som deles ut i en fotballkamp og kan være morsomme alternativer til tradisjonelle bets og gir ofte høyere odds. Der de gir en ny variasjon og er perfekte for en tippespiller som vil teste noe nytt.

Langtidsspill

Langtidsspill er et sportsmarked på hendelser som finner sted over en lengre tidsperiode, for eksempel hvem som vinner Premier League eller hvem som blir toppscorer i en fotballturnering. Dette er en type bets som kan gi høy avkastning, men som også binder opp innsatsen din over lang tid. Du kan allerede på starten av sesongen satser på at ditt fotballag vil vinne, men husk på risikoen ettersom mange faktorer kan påvirke utfallet over tid. Dette er en satsning som krever strategiske beslutninger basert på grundig research.

Resultatspill (“Correct Score”)

Resultatspill er når du tipper og setter et bet på det eksakte sluttresultatet i en kamp. Dette er en av de vanskeligste spilltypene å vinne på, men det gir også svært høye odds. Dette er altså høyrisikospill, men for de som liker utfordringer, kan det gi store gevinster.

Konkludert

Sportsbetting tilbyr deg en forrykende verden av muligheter, der man finner bets for alle ulike spillere og deres ønsker og erfaringer. Uansett om du kjenner deg selv som å være mer en nybegynner eller en erfaren spiller, er det alltid viktig å forstå de forskjellige spilltypene for å maksimere gevinstpotensialet ditt. Det er mange spesifikke bets, og også uttrykk, å holde styr på men når du vet hva det går ut på, så kan du ta de rette tippespillene og sette opp din spillekupong helt perfekt.